Uw hoefsmid voor Ede en omgeving
Telefoon: 06-2234 8834 - Email: info@hoefsmid.com
De Hoefsmid
Biografie
Marco van Barneveld (1978) is al van jongs af aan intensief bij paarden betrokken. Naast het rijden richtte hij zijn aandacht voornamelijk op de verzorging van en de omgang met het paard. Hij volgde opleidingen in de richting van de algemene dierverzorging (Groenhorst College Ede en Barneveld) en deed werkervaring op bij diverse paardenbedrijven (manege, stoeterij, draverij, handel / pensionstal).

Tussen 1998 en 2000 heeft hij op het Nederlandse Hippische Beroepsopleidingencentrum (NHB) te Deurne zijn hoefsmiddiploma behaald, waarna de hoefsmederij gestart is. Nadien heeft Marco nog regelmatig zijn licht opgestoken bij collega smeden en klinieken om zich bij te scholen en ervaringen uit te wisselen.

Eind 2006 werd hij gewezen op Cytek hoefbeslag, waarbij verschillende paarden lieten zien hier beter op te functioneren en soepeler te bewegen. Door diverse trainingen te volgen heeft Marco zich bekwaamd in de theorie en uitvoering van de Cytek methode en behaalde in oktober 2008 het Cytek Accredited Farrier certificaat.

Of uw paard nu presteert in de sport, recreatie, of misschien herstellende is van een hoefprobleem of –ziekte, Marco zal met u zoeken naar de juiste behandeling en daarbij nou “luisterend” naar uw paard, want “het paard heeft altijd gelijk”.


Diploma’s
Onder de links vind u de afbeeldingen van de betreffende diploma’s

Hoefsmiddiploma

2000, N.H.B. Deurne

 

C.A.F. certificaat

2008, Cytek R&D, U.K.Missie & Visie
De missie en visie van Hoefsmederij M. van Barneveld is het paard laten bewegen zoals het van nature nodig heeft, binnen de kaders van hetgeen de mens van het paard verlangt. Daarnaast ligt de taak om paarden met bewegings- en/of hoefproblemen te begeleiden en assisteren in hun genezings- en revalidatieproces.

Doelstellingen
Als specialist welke met regelmaat bij paardeneigenaren over de vloer komt, heeft Marco zich ook tot doel gesteld om een vraagbaak te zijn m.b.t. de diverse onderdelen welke bij het houden van paarden de revue passeren.
Naast de gebruikelijke bijscholingen vanuit het hoefsmidvak, verdiept hij zich op structurele basis in andere disciplines (bijv. osteopathie, voeding, gedragsleer) d.m.v. bijscholingen, trainingen en zelfstudie.