Uw hoefsmid voor Ede en omgeving
Telefoon: 06-2234 8834 - Email: info@hoefsmid.com
Reacties
 • Adine de Kleuver

 • Hallo,
  Ik ben Adine en ik heb een paard genaamd Magic.
  Het is een bruine ruin van 1,65m hoog en 14 jaar oud. Onlangs heb ik hem overgekocht van mijn ouders, maar hij is al 7 jaar in de familie.
  We hebben al ruim 6 jaar Marco als hoefsmid en sinds april 2007 is Magic op zijn advies op Cytek ijzers gezet. Ik was het daar toen niet mee eens, maar goed, hij was niet van mij en mijn ouders zagen er wel wat in. Ik vond dat je daar mee de stand op een onnatuurlijke wijze veranderde en het zag er natuurlijk erg vreemd uit, die korte afgekapte hoefjes.

  Toch gaven mijn ouders aan dat Magic beter ging presteren op wedstrijden en ik moet eerlijk bekennen dat, nu ikzelf meer de verantwoording voor hem heb en er dus meer op rijdt, ik een verbetering in zijn gangen zie en dat hij ook zijn spieren beter en soepeler gebruikt.

  Kortom hij is er een stuk beter door gaan lopen. Ook is in de kleine 1,5 jaar dat Magic nu op deze ijzers staat, het verschil in voorvoeten (rechts plat, links stijl) nagenoeg weg.

  Ik ben zeer tevreden over de ijzers die Magic nu heeft.

  Groetjes,

  Adine de kleuver en een lik van Magic
  29 Juli 2008 • Gerrit & Mienie Borninkhof

 • Hierbij maak ik van de gelegenheid gebruik om even te zeggen wie ik ben.
  Ik ben Gerrit Borninkhof, getrouwd met Mienie en we runnen sinds 2003 hobbymatig een paardenpension in Zelhem.
  Wij hebben twee friese merries, één van 15 en één van 7 jaar, welke ik allebei onder de man rijd, maar die van 15 jaar ook voor de menwagen en koets.
  Mijn merrie van 15 jaar stapte in het eerste jaar na aankoop in een slenter gangetje. We hebben veel mogelijke oorzaken onderde loep genomen. Totdat we zagen dat ze een beetje trok in de achterhand. We hebben er een osteopaat bij gehaald en het ging beter.
  Op de menwagen heb ik een kilometer teller geplaatst, zodat ik een beetje wist hoe hard ze liep (5.5 km p/u).

  Wij zijn tijdens de Achterhoekse paardedagen in contact gekomen met een smid uit Den Haag, die met Cytek hoefijzers beslaat en we zijn over gegaan op cytek.
  Eerst zag ik het niet zo zitten om te veranderen van systeem. Ik dacht: “als ze moet wennen aan de nieuwe ijzers, dan gaat ze slechter lopen in plaats van beter.” Ondanks de twijfel hebben we het toch geprobeerd.
  Inmiddels zijn we een jaar verder en nu stapt ze 6 tot 6.5 km p/u. Het is nu zo als we mee doen met een rit van de vereniging, dat ik geregeld in moet houden.
  Leuk om te vertellen is dat nog weinig paarden liefhebbers het Cytek ijzer kennen en wanneer wij met de aanspanning voorbij komen, word ik er op gewezen dat ons paard de ijzers los heeft. Dit omdat het hoefijzer gegoten is, en dus een andere klank heeft.
  Een ander voordeel is het niet meer warm hoeven te maken van het ijzer.

  Wij zijn zeer tevreden en hopen dat we nog lang Cytek kunnen gebruiken, want nog lang niet iedereen kent het voordeel van een goed naar voren afrollend hoef ijzer.

  Hartelijke groeten van paarden vrienden. • Lisette van Kampen

 • Hallo Paardenmensen,
  Mijn naam is Lisette van Kampen en mijn paarden heten Angel en Vedette. Angel is een merrie van 17 jaar en Vedette is een merrie van 7 jaar oud en 1.58 cm hoog. Met Vedette rijd ik recreatief dressuur en Angel wordt bereden door een vriendin. Marco is al jarenlang onze vaste hoefsmid, hij zorgt ervoor dat de paarden netjes en goed op hun voeten staan.
  Over Vedette zal ik in dit stukje wat meer schrijven. Vedette is bij ons geboren en opgegroeid en toen zij 4 jaar oud was ben ik met haar begonnen met rijden. Het beleren ging goed. Vedette was leergierig en deed erg haar best. Nadat ik haar wat vaker ging berijden ging ze onregelmatig lopen. Op een gegeven moment liep ze echt met pijn. We hebben toen röntgenfoto’s laten maken bij de dierenarts en daaruit bleek dat Vedette hoefkatrolontsteking heeft.

  Intussen was Marco aan de slag gegaan met Cytek hoefbeslag en de filosofie achter Cytek sprak mij aan. Bovendien is Vedette een hartstikke leuk paard, dat graag wil werken en het idee om haar met zere voeten in de wei te zetten vond ik ook geen goede oplossing. Toen ben ik Cytek hoefbeslag gaan proberen. Het eerste half jaar verloor Vedette elke paar weken haar ijzers en op een gegeven moment wilde ik Cytek hoefbeslag bijna opgeven. Maar Marco vond dat Vedette haar voeten erop vooruitgingen en dat we het nog een keer moesten proberen met Cytek. Gelukkig bleven de ijzers nu wel zitten en Vedette ging steeds beter lopen. Ik ben weer gaan rijden en doe dat nu nog steeds.
  Kortom ik ben zeer tevreden met Cytek hoefbeslag en ik heb weer een blij paard!

  Hartelijke groet,
  Lisette.
  November 2009  [ Naar boven ]